Underworld (2003-2016)

Still a better love story than Twilight

Smeštena (pretežno) u današnjicu, “Underworld” saga priča nam o vekovnom ratu između vampira i vukodlaka. Priču posmatramo iz ugla Selene (Kejt Bekinsejl), jedne od najvećih vampirskih ratnica, koja predvodi lov na vukodlake. Kada upozna Majkla (Skot Spidmen), čoveka koga iz tajanstvenog razloga progone vukodlaci, njen život i pogledi na svet se iz korena menjaju.

Ova fantasy franšiza ima dosta dobro razrađenu priču i karakterizaciju likova, mada, kako franšiza odmiče, kvalitet priče opada, da bi se na kraju pretvorila u ispraznu akciju. Gluma, kamera, režija, efekti, muzika… sve je to dosta lepo odrađeno, ali ništa spektakularno.

Underworld (2003)

Underworld

Prvi film “Underworld” franšize nas uvodi u mračni svet vampira i vukodlaka, koji u tajnosti koegzistira sa našim. Dok su vampiri dobro organizovano društvo sa moćnom armijom, vukodlaci su divlja razularena horda koju vampiri postepeno istrebljuju. A onda se pojavljuje lider sposoban da ujedini vukodlake, kao i čovek sposoban da u sebi objedini obe rase.

Dobar triler sa pričom koja će vas zaintrigirati i pravom dozom romanse i odlično režirane akcije.

7/10

Underworld: Evolution (2006)

“Underworld: Evolution” se nastavlja direktno na prvi film i sada Selena i Majkl pokušavaju da proniknu u istoriju i tajne obe rase, u očajničkom pokušaju da vekovni rat privedu kraju. Dostojan nastavak u istom maniru i istog kvaliteta kao prvi film.

7/10

Underworld: Rise of the Lycans (2009)

“Underworld: Rise of the Lycans” je “origins story” i vodi nas u Srednji vek. Vampiri su bili aristokratija, a vukodlaci njihovi robovi, sve dok se mladi vukodlak Lucian nije izdigao u lidera koji je poveo svoju rasu u borbu za oslobođenje, čime je počeo vekovni rat između ove dve rase. Franšiza još uvek drži nivo.

7/10

Underworld: Awakening (2012)

Ljudi otkrivaju postojanje vampira i vukodlaka i odlučuju da ih istrebe. U borbi sa ljudima, Majkl i Selena su pogođeni i ona se budi dvanaest godina kasnije neznajući šta je sa Majklom. Ona sada ima dvanaestogodišnju ćerku, prvog prirodno rođenog hibrida, koju mora da zaštiti od vukodlaka, koji hoće da je zloupotrebe u svojoj borbi za prevlast.

Četvrti film “Underworld” franšize je nešto slabiji od svojih prethodnika. Akcija se nastavlja u istom maniru, ali je priča nedovoljno razvijena. Imao sam utisak da gledam dugačak trejler za film, a ne sam film. Ali u osnovi dopao mi se.

6,5/10

Underworld: Blood Wars (2016)

Poslednji u nizu “Underworld” filmova ubedljivo je najlošiji, ali ne i suvišan. “Blood Wars” zaokružuje ovu sagu, ali to radi prilično traljavo i film je sveden na osamdeset minuta isprazne akcije i dvodimenzionalnih likova, koji su tu samo da priča ne ostane nedorečena. Ne želim da ga preporučim, a opet mora da se pogleda jer donosi završetak sage.

5/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 4 / 5. Ukupno glasova: 2

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account