Točkovi (1998)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

“Točkovi” (1998), “The Hateful Eight” (2015) … Think about it.

Ja ne mogu da verujem šta sam odgledao i zašto mi niko nije preporučio da ga pogledam ranije. U domaćoj kinematografiji ovako nešto nisam video pre ovog filma, a verujem ni posle. Ne želim da pišem ništa vezano za samu radnju, jer bi stvarno bilo šteta da nekome spojlujem, pa ću vam samo donekle dočarati opšti utisak.

Da je Tarantino Srbin snimio bi “Točkove”. Priča je mračna, morbidna, brutalna i krvava, a prepuna otkačenih komičnih situacija, istovremeno predvidiva i puna neočekivanih obrta. Scenografija, kamera i režija su odlične i postižu atmosferu koja me je donekle podsetila na “Twin Peaks” i “The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover“, istovremeno zadržavajući srpski šarm. A muzika me je zaprepastila i oduševila.

Anica Dobra, Bogdan Diklić, Neda Arnerić, Svetozar Cvetković i Manda izneli su svoje uloge na uobičajenom nivou, Pele i Isidora Minić su mi najslabije tačke ovog filma, ali su zato Dragan Mićanović, Ljubiša Samardžić i Nikola Kojo pokidali. Posle decenija drama i komedija, neko je napokon snimio nešto drugo. Ako ni zbog čega drugog, pogledajte ovaj film da bi se svojim očima uverili da srpski crnohumorni horor triler zaista postoji.

9/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 4.5 / 5. Ukupno glasova: 441

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Mogao bi da ponovim ovaj film, maestralan sa nekoliko odlicnih scena. Gledao sam ga do sada sigurno 2-3 puta, ne mogu da verujem da si tek sada saznao za film 🙂

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Režiseri
Igor Gligorijević

Lars Henriks (1991-)

Lars Henriks je mladi nemački režiser indi filmova, koji do svoje tridesete godine iza sebe ima već desetak ostvarenja. Ovaj multitalentovani umetnik sam piše scenario

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Dune
SPIDER-MAN: NO WAY HOME
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account