Thor: Ragnarok (2017)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok (2017) je jedan od mojih omiljenih Marvel filmova. Pogledao sam ga tri puta do sada i verovatno se neću tu zaustaviti. Stoga sam odlučio da napišem svoj potpuni osvrt.

Većina vas koji gledate Marvel filmove ste shvatili da su u pitanju filmovi puni boja, akcije i humora. Ovaj film je otišao čak korak dalje po tom pitanju. Mislio sam da mi je “Gardians of the Galaxy” po humoru najbolji Marvelov film, ali sam promenio mišljenje posle gledanja Thor: Ragnarok.

Kada sam kod humora, moram da naglasim da u ovom filmu po tom pitanju bukvalno svaka scena funkcioniše. Nema onog forsiranog humora i propalih fora koje smo navikli da gledamo u mnogim sličnim ostvarenjima. Scenario i dijalozi su odlično napisani i izvedeni. Imate osećaj da se toliko spontanih stvari dešava dok pratite radnju od kojih bukvalno prsnete od smeha u određenim momentima.

Glumci su veoma harizmatični i savršeni za ovakav tip priče.

Da ne bi pomislili kako je ovo samo neka urnebesna komedija, moram da vam skrenem pažnju da je priča veoma lepo osmišljena. Jednostavna je i čista, bez previše filozofiranja i skretanja na milion nepotrebnih stvari koje znaju da upropaste svaki film. Prati jedan linearan put od početka do kraja, lepo objašnjena od samog početka i što je fascinantno, odrađena je na takav način da film može da se gleda bez ikakvog predznanja prethodnih nastavaka.

Jeste, naravno, pominje se dosta toga iz prethodnih nastavaka, ali na način da vam se sve odmah direktno objasni. Ne stvara vam nikakvu pometnju i možete komotno da se opustite i uživate u priči.

Radnja i likovi

Termin Ragnarok je verovatno mnogima poznat, jer se radi o Nordijskoj mitologiji, i označava bukvalni kraj sveta i svega što postoji, tj. Apokalipsu. Radnja filma se vrti oko Thora, boga groma i Odinovog sina, koji pokušava upravo da spreči Ragnarok.

Posle smrti Odina, Hela (Odinova prvorpđena ćerka) se oslobađa iz zatvora i nastoji da prisvoji svu vlast u Asgard-u (svet iz kojeg potiču Nordijski bogovi) i zatim pokori ceo univerzum. U tome će pokušati da je spreče Thor, Loki i još nekoliko sporednih likova u ovoj priči.

Pošto njihov prvi susret sa Helom nije prošao baš najbolje, Loki i Thor bivaju zarobljeni na jednoj planeti sa koje pokušavaju (svako na svoj način) da pobegnu. Tu se upoznajemo sa drugim interesantim likovima čije priče se prepliću sa pričama naših glavnih junaka, gde će na kraju svi zajedno udruženi pokušati da se suprostave Heli.

Thor

Šta je još vredno pomenuti

Pored sjajne komedije uživaćete i u ekstra fantaziji i akciji koja se dešava skoro pa konstantno. Kako ne bi ste pomislili da je sve nekakva apsolutna zafrkancija, koje nesumljivo ima mnogo, onda kada je potrebno da se razvijaju likovi priča postaje ozbiljna, pa čak dobijamo i momente tuge, bola ili recimo besa. Dakle, postoji i aspekt negativnih osećanja kada je to neophodno u filmu, ali tek koliko je baš neophodno.

Gluma je vredna svake pare, znači maestralna. Baš se vidi da su se glumci maksimlno uživeli u svoje uloge i izveli ih na najbolji mogući način. Muzika čista desetka! CGI je odličan i bez greške (svaka scena koja je uključivala visok nivo CGI je na najboljem mogućem nivou), ambijent na raznim lokacijama je neverovatno maštovit i super izgleda, kostimografija naravno vrhunska.

Negativac je veoma jak, u smislu potpuno izgrađene ličnosti sa jasnim namerama i ciljem, što je bitno za ovakve filmove, gde u mnogim slučajevima negativac nije dorastao celokupnoj atmosferi. Ovde od samog početka znamo čime raspolaže i kolika je zapravo opasnost po naše glavne likove.

Ocene

Komedija
Akcija
Atmosfera
CGI
Scenario
Režija
Muzika

Zbir i utisak

Film kojem se uvek rado vraćam, sve preporuke!

5

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 4.7 / 5. Ukupno glasova: 10119

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Glory (1989)

Glory (1989) We fight for men and women whose poetry is not yet written but which will presently be as enviable and as renowned as

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

Carrie (2002)

Carrie (2002) “Carrie” je prvo Kingovo delo koje sam čitao, te sam emotivno jako vezan za njega. Knjiga ima tri adaptacije. Prva, najpoznatija adaptacija, i

Pročitaj više »
Filmovi Movie Hipster
Movie hipster

The Shining (1997)

The Shining (1997) Stephen King smatra se sa pravom kraljem horora u modernoj svetskoj književnosti. Jedno od njegovih najpoznatijih dela svakako je “The Shining”. Delo

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Dune
SPIDER-MAN: NO WAY HOME
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account