The Twilight Saga (2008-2012)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

Twilight (2008)

Twilight

Nisam čitao knjige, i nemam nameru, tako da ovde govorim samo o filmu, bez ikakvih pozitivnih ili negativnih predrasuda. Film je jednostavno loš. Nema ni jednog jedinog aspekta koji mogu da pohvalim, ali ništa nije ni toliko katastrofalno loše da bude vredno pljuvanja.

Nezanimljiva priča koja skrnavi vampirski mitos, ispričana na bezvezan i patetičan način, odigrana od strane neharizmatičnih glumaca koji nemaju nikakvu međusobnu hemiju i sve vreme osatvljaju utisak kao da se dosađuju. Efekti su loši za 2008. godinu i toliki budžet, šminka je najblaže rečeno smešna, nema dramatičnosti, napetosti, ama baš nikakve emocije, a ako film ima neki podtekst i prenosi neku poruku ja to nisam uspeo da primetim.

Nije dosadan niti naporan za gledanje, ali je totalna bezvezarija, na koju u nepreglednom moru dobrih filmova, čak i u ovom žanru, ne vredi gubiti vreme.

4/10

Ceo film možete (ali ne želite) pogledati ovde

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Neznatno manje loš. Očigledan je popriličan napredak u produkciji, ali nažalost, ne i u glumi i režiji. Priča je nešto zanimljivija i tempo brži, ali film je i dalje prepun transfera blama, isuviše debilan za ozbiljan film, a nedovoljno neozbiljan za parodiju. Gledljivo, ako baš stvarno nemate pametnija posla.

5/10

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Isto sranje, drugo pakovanje. Ustvari, i pakovanje je isto. Sve što sam rekao za prva dva važi i za ovaj.

5/10

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 (2011)

No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.

I tako dva sata… Ljubavni trougao, emotivno-moralna dilema neshvaćene tinejdžerke, sve ono što većina nas proživi u svojoj mladosti, ali sa čime ne možemo da se poistovetimo zbog očajnog scenarija i glume i potpunog nedostatka bilo kakvih simpatija prema neharizmatičnim akterima ove priče.

Čak ni inter-species seks nisu uspeli da iskoriste da bar malo začine ovu patetičnu limunadicu i učine je makar prihvatljivom, ako već ne i zanimljivom. Za razliku od prethodnih delova ovaj nema čak ni akcione scene koje su koliko toliko razbijale monotoniju prethodnih filmova.

5/10

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (2012)

My time as a human was over. But I’ve never felt more alive.

Kao da im nije bilo dovoljno što su izvrnuli i izignorisali sve što vampire čini vampirima (osim pijenja krvi), pa su morali i da ih ukrste sa meta-ljudima.

X-men krvopije, jbt.

I ovaj ima sve mane koje odlikuju prethodna četiri, ali ipak, neosporno je najzabavniji u serijalu i dopao mi se plot-twist.

6/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 1.8 / 5. Ukupno glasova: 4

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Glory (1989)

Glory (1989) We fight for men and women whose poetry is not yet written but which will presently be as enviable and as renowned as

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

Carrie (2002)

Carrie (2002) “Carrie” je prvo Kingovo delo koje sam čitao, te sam emotivno jako vezan za njega. Knjiga ima tri adaptacije. Prva, najpoznatija adaptacija, i

Pročitaj više »
Filmovi Movie Hipster
Movie hipster

The Shining (1997)

The Shining (1997) Stephen King smatra se sa pravom kraljem horora u modernoj svetskoj književnosti. Jedno od njegovih najpoznatijih dela svakako je “The Shining”. Delo

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Dune
SPIDER-MAN: NO WAY HOME
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account