Terminator: Dark Fate (2019)

terminator-dark-fate

Ovaj film je trebalo da bude spasilac Terminator franšize. Bar su ga tako dizali u nebesa pre nego što smo uopšte imali priliku da ga vidimo na velikom platnu.

Da li je uspeo da ostvari očekivanja?

Ako pogledamo reakcije obične publike sigurno ne, a ako gledamo reakcije najvećih fanova Terminator filmova APSOLUTNO jedno veliko NE!

Ovaj film je trebalo da bude direktan nastavak Terminator 2: Judgment Day (1991) koji smo svi obožavali i koji već sada spada u legendarna filmska ostvarenja. Dakle, lepa zamisao da jednostavno sve delove terminatora koji su dolazili posle njega (Rise of the Machines , Salvation (2009) , Genisys (2015) ) puste niz vodu i kažu da to ništa nema veze, to je bio neki alternativni univerzum, a mi se vraćamo našim korenima.

Sve bi to bilo lepo da nam nisu upropastilii i ogadili ceo film u prvih 10 minuta prikazivanja.
Da, veliki spojler alert —- Džon Konor umire, još kao dete i to ne tako dugo posle završnice radnje u T2.
Ubija ga običan terminator, model T-800 na nekoj plaži.

T-1000 je u fazonu brate…Da li možete da verujete u to?

Dakle, posle sve one muke koju su preživeli u filmovima T2 i njegova majka Sara u T1, ništa to više nije važno, ipak dečko, naš veliki vođa i spasilac umire!

Ja ne razumem takvu odluku, jednostavno se kosi sa zdravim razumom i uništava svaku logiku koja se vrti oko teme vraćanja kroz vreme i paradoksa koji sa tim dolazi.

Da stvar bude gora, sećate se Skajneta koji je poludeo i izazvao smak sveta? E pa on je zaista uništen. Dakle, u T2 naši heroji su to zaista uspeli, uspeli su da spreče smak sveta. Ali u ovom filmu to nije važno jer će neka druga kompanija koja se zove Legion da uradi apsolutno identičnu stvar. Samo što neće upropastiti svet sa nuklearkama već dosta sporije. I onda imamo novog heroja u obliku devojke koja treba da spase svet na identičan način kao Džon Konor, tako što će biti lider otpora.I o tome se radi u ovom filmu. Terminator dolazi nazad kroz vreme da je ubije, a brani je jedna devojka koja se isto vraća kroz vreme i koja je modifikovano ljudsko biće (hibrid), što znači da ima snagu približnu termiantoru, ali nije naravno otporna na metke, vatru ili bilo šta tog tipa, tj. lako može da nastrada.

Nego da se vratimo na ono što je bitno. Radnja (priča) je već narušena u prvih 10 minuta filma, a šta je sa ostalim stvarima kao što su akcija, gluma, specjalni efekti i slično?

Pa donekle sam zadovoljan akcijom i specjalnim efektima. Moram priznati da nisu loše urađene scene borbi, eksplozija i svega tog tipa. Može se uživati i to je pohvalno. Ali napomena da nije ništa bolje od prethodnih delova. Tako da se to i očekivalo, nije ništa što vas oduva sa stolice.

Kroz film provlače dosta scena sličnih onima iz T1 I T2, kao da nisu u stanju da budu malo kreativni i izmisle nešto novo. Čak su ubacili i dobro poznatu muziku iz T2, mada to je ok i nemam zamerke po tom pitanju.

Dijalog je u nekim segmentima ok, a u nekim čisto da bi se nešto reklo. Ali kada se scena vrti oko Arnolda, čovek je jednostavno toliko harizmatičan, pogotovo kada glumi robota, da je to neverovatno. Da kaže najveće sranje, iz njegovih usta je to zlato…

Završnica filma je toliko predvidiva i već milion puta viđena. Stvarno ne znam kako nisu u stanju da osmisle nešto drugačije.

Kada sve saberem i oduzmem ovo je samo ok film. Napravili su jedan korak napred, ali dva koraka nazad, što nikako nije dobro. Može da se gleda, ali će ga najveći fanovi Terminatora verovatno ugasiti posle 15 minuta.

Moja Ocena…

Akcija
Gluma
Scenario
Muzika
CGI

Ukupan zbir i ocena…

samo prosečan film koji nam nije trebao u ovakvom obliku.

3.6


proba

 

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 3 / 5. Ukupno glasova: 2

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Allure (2017)

Sama sam. Ja sam potpuno sama. I u redu je oko toga. Biće mi sve u redu. Debitantski film braće Karlosa i Džejsona Sančeza je

Pročitaj više »
Filmovi
Mihal Greksa

Elvis (2022)

When things are too dangerous to say sing! Od pvog momenta kada sam saznao da se radi film o Elvisu, a pogotovo nakon što sam

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

The Batman (2022)

The Batman (2022) Betmen (Batman) je jedan od najvećih i najprepoznatljivijih superheroja iz DC univerzuma. Priče o njemu ispričane su u raznim stripovima, animiranim i

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account