Tales from the Darkside: The Movie (1990)

Tales from the Darkside: The Movie (1990)

Dečak koji razvozi novine biva uhvaćen od strane moderne veštice koja planira da ga spremi za svečanu večeru. Veštica mu daje kolačiće da ga podgoji i knjigu “Tales from the Darkside“. Kako bi odgodio rernu, kada se veštica vrati kući dečak odugovlači čitajući joj najbolje priče iz knjige. Ova kombinacija “Ivice i Marice” i “1001 noći” služi kao podloga za omnibus od tri kratka horor filma.

Tales from the Darkside: The Movie (1990)

Prvi film je adaptacija kratke priče Artura Konana Dojla “Lot 249” i odlikuje ga mračna i mistična atmosfera i dobra gluma i režija, mada mu fali napetosti. Drugi je adaptacija kratke priče Stivena Kinga “Mačka iz pakla” o plaćenom ubici unajmljenom da ubije mačku, što je mnogo lakše reći nego učiniti. Treći je originalna “ljubavna” priča Majkla Mekdauela, prilično predvidiva, ali zbog toga ništa manje upečatljiva.

Film je znatno bolji od istoimene serije iz više razloga. Najočiglednija razlika je znatno veći budžet koji je omogućio u svakom pogledu bolju produkciju. Film okuplja poznata imena, među kojima su i Debi Hari, Kristijan Slejter, Stiv Bušemi i Džulijen Mur, što obezbeđuje znatno bolju glumu od one u seriji. Film je daleko od remek dela, ali za ljubitelje horora osamdesetih ovo je prava poslastica.

7,5/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 4 / 5. Ukupno glasova: 1

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account