Streets of Fire (1984)

Distopijski neo-noir “Streets of Fire” odličnom atmosferom i muzikom prilično uspešno nadoknađuje loš scenario

Mesto i vreme odigravanja “Streets of Fire” su nedefinisani. U pitanju je neka alternativna dimenzija koja kobinuje automobile iz pedesetih, sa imidžom i muzikom osamdesetih, ambijentom “Dark City” i atmosferom koja nalikuje filmovima “The Warriors” i “West Side Story”.

Motociklistička banda, koju predvodi Gavran (Vilijam Defo), za vreme nastupa, sa bine otima rok pevačicu Elen Ejm, koju igra Dajan Lejn. Njen dečko i menadžer (Rik Moranis) unajmljuje njenog bivšeg dečka, vojnika najamnika (Majkl Pare), da je izbavi.

Streets of Fire

Priča je linearni kliše – dobri momci, loši momci, femme fatale, još uvek voli bivšeg, bivši voli nju, ali nije im suđeno, on je one-man-army antiheroj, tra-la-la. Dobri momci razbucaju loše momke, spasavaju damu u nevolji i naš junak odjaše u noć. Romansa koja vas emotivno ne dotiče, predvidiva akcija i dvodimenzionalni likovi koji izbacuju otrcane fraze.

A opet, film ima sve ono što sam kao tinejdžer želeo da proživim, pa makar i ispred filmskog platna. Moćne automobile sa gasom do patosa, opake motocikliste, rok muziku, mačo frajere u koži, kakav sam želeo da budem, i noćni život kakav sam želeo da živim. Kao klinci smo se opasno ložili na ovaj film, tako da i sada, kada sam u stanju da ga objektivno sagledam, ne mogu da odolim naletu nostalgije.

I naravno, moram da pomenem glavni adut “Vatrenih ulica” – muziku. Čitav soundtrack je odličan, ali jedine dve pesme studijskog benda Fire Inc, oformljenog specijalno za ovu priliku, “Nowhere Fast” i “Tonight Is What It Means to Be Young” postale su hit klasici žanra.

7/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 3.3 / 5. Ukupno glasova: 3

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account