Streets of Fire (1984)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

Distopijski neo-noir “Streets of Fire” odličnom atmosferom i muzikom prilično uspešno nadoknađuje loš scenario

Mesto i vreme odigravanja “Streets of Fire” su nedefinisani. U pitanju je neka alternativna dimenzija koja kobinuje automobile iz pedesetih, sa imidžom i muzikom osamdesetih, ambijentom “Dark City” i atmosferom koja nalikuje filmovima “The Warriors” i “West Side Story”.

Motociklistička banda, koju predvodi Gavran (Vilijam Defo), za vreme nastupa, sa bine otima rok pevačicu Elen Ejm, koju igra Dajan Lejn. Njen dečko i menadžer (Rik Moranis) unajmljuje njenog bivšeg dečka, vojnika najamnika (Majkl Pare), da je izbavi.

Streets of Fire

Priča je linearni kliše – dobri momci, loši momci, femme fatale, još uvek voli bivšeg, bivši voli nju, ali nije im suđeno, on je one-man-army antiheroj, tra-la-la. Dobri momci razbucaju loše momke, spasavaju damu u nevolji i naš junak odjaše u noć. Romansa koja vas emotivno ne dotiče, predvidiva akcija i dvodimenzionalni likovi koji izbacuju otrcane fraze.

A opet, film ima sve ono što sam kao tinejdžer želeo da proživim, pa makar i ispred filmskog platna. Moćne automobile sa gasom do patosa, opake motocikliste, rok muziku, mačo frajere u koži, kakav sam želeo da budem, i noćni život kakav sam želeo da živim. Kao klinci smo se opasno ložili na ovaj film, tako da i sada, kada sam u stanju da ga objektivno sagledam, ne mogu da odolim naletu nostalgije.

I naravno, moram da pomenem glavni adut “Vatrenih ulica” – muziku. Čitav soundtrack je odličan, ali jedine dve pesme studijskog benda Fire Inc, oformljenog specijalno za ovu priliku, “Nowhere Fast” i “Tonight Is What It Means to Be Young” postale su hit klasici žanra.

7/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 3.3 / 5. Ukupno glasova: 3

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Glory (1989)

Glory (1989) We fight for men and women whose poetry is not yet written but which will presently be as enviable and as renowned as

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

Carrie (2002)

Carrie (2002) “Carrie” je prvo Kingovo delo koje sam čitao, te sam emotivno jako vezan za njega. Knjiga ima tri adaptacije. Prva, najpoznatija adaptacija, i

Pročitaj više »
Filmovi Movie Hipster
Movie hipster

The Shining (1997)

The Shining (1997) Stephen King smatra se sa pravom kraljem horora u modernoj svetskoj književnosti. Jedno od njegovih najpoznatijih dela svakako je “The Shining”. Delo

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Dune
SPIDER-MAN: NO WAY HOME
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account