Revenge (2017)

Revenge (2017)

Matilda Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchede

Protagonistkinja me u pojedinim scenama podsjeća na Jessicu Albu iz mlađih dana. A ‘da nije imala takvu guzu’, ništa od ovoga se ne bi desilo, kaže dijalog u jednoj sceni…

Ali je imala (zato što je Matilda manekenka), a režiser je to vješto iskoristio (nećemo mu zamjeriti) kako bi je prikazao oskudno odjevenu u što više scena i kadrova.

Revenge

Vikend koji je trebalo da bude potpuno ležeran, polazi vrlo pogrešnim tokom. Muškarac dovodi mladu ljubavnicu i dvojicu prijatelja na par dana u vikendicu usred pustinje.

Ali djevojka je toliko seksipilna, da jedan od prijatelja uzima slobodu da je siluje… Ta je scena prikazana krajnje minimalistički, bez detalja koje sâm čin podrazumijeva.

U strahu da se ne sazna učinjeno, vlasnik vikendice (njen momak takoreći) je hladnokrvno gurnuo s litice, nakon čega nesretna djevojka završava nabodena na drvo koje je dočekalo pri padu, probodena kroz stomak!

Davno bješe kad sam “Revenge” gledao prvi put, vjerovatno kad je tek izašao, poprilično sam ga i zaboravio. Ali te scene se vrlo dobro sjećam – probodenog stomaka, podeblja grana koja joj viri iz tijela, krv toči iz rane, okrenuta leđima ka zemlji, potpuno nemoćna…

Revenge

Međutim, instinkt za preživljavanjem čini svoje, i naša mlada dama uspijeva da se izvuče iz gotovo bezizlazne situacije, i sakrije od trojice napadača koji su se vratili da je potraže.

Tu ćemo spomenuti granicu između realnog i scenarija B produkcije, koja je vrlo tanka. Maštovito je u nastavku dopušteno krhkoj ‘mršavici’ da preživi sve nedaće koje će je snaći samu usred pustinje, protiv tri naoružana muškarca u vozilima, naspram nje goloruke, bose i teško ranjene.

Ali kao protiv-argument, istaknuću realistično prikazane rane u gro-planu, vjerno odglumljene bolne grimase, fenomenalno snimljene kadrove prepune krvavih detalja i napetih situacija. Ni sâm Tarantino ili Rodriguez ne bi se postidjeli količinom prolivene krvi u pojedinim scenama.

Režiser je sa samo četiri glumca uspio da napravi pakleno dobru i zanimljivu akciju, a zbog vrlo dobre glume i surovo prikazane borbe protagonistkinje za goli život, zanemarićemo sitne (slučajne ili namjerne) nelogičnosti.

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 4.2 / 5. Ukupno glasova: 89

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account