Ready or Not (2019)

Ready or Not (2019)

Samara Weaving, Adam Brody, Andie MacDowell

– recenzija filma, opis radnje
i subjektivna ocjena –

Kad su u pitanju ‘opasne’ plavušice u akcionim horor/komedijama (skoro svaki naslov ima po jednu), moj favorit je definitivno S. Weaving.

Većina mladih glumica u sličnim naslovima je bar za klasu ispod po pitanju glume (fizički izgled je relativna stvar, nećemo ga navoditi kao uporedni faktor).

Iako Samarini ‘Babysitter 1&2’ ne zaostaju pretjerano, “Ready or Not” joj je ipak br. 1. Dovoljno bizaran, ozbiljan koliko treba, crni humor vrlo kvalitetan, dok je majstorska gluma čitave ‘družine’ razlog konstantne zabave.

Sasvim običan mladi zaljubljeni par se priprema za vjenčanje, na mladoženjinom aristokratskom imanju. Poslije uspješne ceremonije, ostaje da se ispoštuje još samo jedna ‘sitnica’, mala formalnost kako bi mlada postala punopravni član familije.

Tačno u ponoć mora ispuniti ritual. Porodica, koja je bogatstvo stvorila na društvenim igrama, ima za pravilo da član koji pristupa porodici mora zaigrati neku od igara, nasumično odabranu.

Uoči odabira igre, osjeća se opasna tenzija; sve govori da nešto nije kako treba, ali u tom trenutku još uvijek ne znamo razlog.

A ne bi ga ni saznali, da mlada nije izvukla igru žmurke, usljed čega je u sobi nastao muk !? Ubrzo nam je sve bilo jasno, jer čim je mlada otišla da se skrije, ostatak familije je počeo da se naoružava.

I nevjesti je bilo jasno šta joj se sprema, kad je vidjela da su dadilji raznijeli glavu puškom, misleći da je ona… Vesela igra žmurke u ovoj izvedbi podrazumijeva ostatak porodice koji je juri po kući u vrlo odlučnoj namjeri da je ‘skrate za glavu’.

Od svih ‘učesnika’ najsimpatičnija mi je bila pojava A. MacDowell u svojstvu svekrve, koju nemamo čestu priliku vidjeti u ovako eksplicitnim ulogama.

Ready or Not (2019)

Od plakanja nema koristi, nego mala – iscijepaj taj višak suknje, nađi neko oružje i ‘pokaži zube’ (čitaj : spašavaj živu glavu) !

Subjektivna ocjena 10/10

Naslov vrlo zanimljive radnje, koji vrijedi pogledati više puta. Zbog vrlo uvjerljive glume, kvalitetnih elemenata horora i komedije, svrstao bih ga među TOP 20 u žanru.

Od istog autora:
Miss Pettigrew Lives For A Day (2008)

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 0 / 5. Ukupno glasova: 0

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account