Preacher (2016-2019)

Preacher (2016-2019)

Kriminalac, sin propovednika, posle mnogo godina vraća se u rodni gradić u Teksasu da preuzme očevu crkvu. Ali, iako se trudi da bude dobar, prošlost, dugogodišnje navike i karakter ne mogu se obrisati preko noći. Stvari se dodatno komplikuju kada se u priču umešaju dete zabranjene ljubavi, irski vampir, par anđela, potpuno lud lokalni tajkun i bivša devojka.

If by “baby” you mean the most powerful entity ever known, the singular force that could shift the balance of power, threaten all of creation, then yeah, it’s a “baby”.

Seriju “Preacher” odlikuju odlična priča, mračna atmosfera prožeta (crnim) humorom i mnoštvo potpuno suludih likova i situacija. Haotična tučnjava anđela, kojom počinje šesta epizoda prve sezone, jedna je od najluđih stvari koje sam imao sreću da vidim na televiziji. Atmosfera i kadriranje će se naročito dopasti ljubiteljima stripa. Ako ni zbog čega drugog, pogledajte zbog Džozefa Gilguna u ulozi vampira sasvim posebne vrste, kakvu do sada niste imali prilike da vidite. Genijalno.

Afraid of the cross?

It’s a 2.000-year-old symbol of hypocrisy, slavery and oppression. But it won’t burn me face off.

Naredne sezone uvode brdo novih likova od kojih, iako su pojedini savršeni, mnogi ni idejom, ni izborom glumaca i njihovim performansima, ne uspevaju da održe nivo sa likovima iz prve sezone. Priča se dodatno, možda i previše komplikuje, a treća i četvrta sezona su totalno over-the-top preterane. Da se razumemo, ja obožavam over-the-top komedije i so-bad-it-is-good filmove, ali ova serija nije startovala u tom maniru.

Preacher (2016-2019)

Druga sezona je potpuno presekla bilo kakve veze sa prvom i serija i pričom i žanrovski postaje nešto sasvim drugo, a treća je otišla u preterivanje i, iako je još uvek jako dobra, jedan pogrešan korak i ode sve dođavola. Doveli su seriju u situaciju da balansira na tankoj granici između genijalnog i debilnog i bojao sam se da će je poslednja sezona sahraniti, ali uspeli su da održe nivo do kraja i moj sveukupan utisak je na ivici oduševljenja.

9/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 5 / 5. Ukupno glasova: 1

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account