Miss Pettigrew Lives For A Day (2008)

Miss Pettigrew Lives For A Day (2008)

Amy Adams, Frances McDormand, Mark Strong

Dok smo posljednjih desetak godina imali priliku svjedočiti njenim glumačkim kapacitetima u brojnim poznatim i nagrađivanim dramama i trilerima (na čemu joj zasigurno treba ‘skinuti kapu’), postoji period u kome je Amy Adams glumila i ležernije uloge.

Na taj period podsjetiće nas naslovi kao što su ‘Leap Year‘, ‘Sunshine Cleaning‘, ‘Enchanted‘ ili ‘Julie & Julia‘, a jedan od takvih ‘dragulja’ je svakako i “Miss Pettigrew Lives for a Day”.

Dakle ništa lošije ocijenjeni filmovi, koji su samo mali podsjetnik kolikom ljupkošću i šarmom Amy može da zrači i kad takva uloga dođe na red.

Ovdje je gledamo u ulozi luckaste mlade djevojke visokog staleža, koja samo pokušava obezbjediti sigurnu budućnost ’sjedeći na tri stolice’ čak! Neki bi to stručno nazvali blagim vidom sponzoruše…

Naime, u vezi je s tri muškarca, ni sama ne znajući kojeg tačno želi. Joe, vlasnik kluba joj odgovara jer kod njega može da nastupa kao pjevačica. Phil je u pozorišnim vodama, odgovara joj jer će na taj način osigurati karijeru kao glumica. Treći je muzičar Michael s kojim nastupa, jedini ‘bez gaća na guzici’, ali jedini s kojim je iz iskrene ljubavi.

Zasluge za uspješnost i visoke ocjene u ovom naslovu podijeliće sa fenomenalnom Frances McDormand, koja joj u pravi čas stiže kao pomoć, u vidu ličnog savjetnika, sekretarice, guvernante; dadilje zapravo.

Ali ‘dadilja’ Pettigrew nije očekivala da je gospođica Delysia zapravo ta kojoj treba nadzor odrasle osobe – luckasta po prirodi, neodlučna po pitanju muškaraca.

Vidjevši da sâma nije sposobna, da joj je prijeko potrebna, i da jedino na nju može da se osloni (kao i glavni razlog: potreban joj je posao i smještaj), Miss Pettigrew se prihvata nemoguće misije – čuvanja mlade gazdarice od nevolja u griješnom svijetu šou-biznisa.

Činjenica je da su mi filmovi sa radnjom zabavnog karaktera, a smještenom u ’40, ’50, ’60. godine prošlog vijeka slaba tačka. Kostimi, klubovi i atmosfera; sav taj glamur, raskošne zabave, jazz muzika… Prosto uživam u takvim naslovima, i sa zadovoljstvom ih gledam.

Takav je bio i ovaj, nije nedostajalo ništa od gore pomenutog. Uz sjajnu glumu, predivnu scenografiju, mogu samo da ga preporučim kao vrlo zabavnih 90 min.

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 3.9 / 5. Ukupno glasova: 43

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Dekalog (1989 – 1990)

Dekalog je poljska televizijska serija (iako ga neki nazivaju i desetočasovnim filmom) koji su zajedno napisali jedan od najvećih filmskih umetnika Kšištof Kješlovski i njegov

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

The Northman (2022)

The Northman (2022) Robert Egers je sa svega dva dugometražna filma uspeo da stvori veliku bazu fanova koji su sa nestrpljenjem počeli da iščekuju svaki

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Dune
SPIDER-MAN: NO WAY HOME
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account