Miss Pettigrew Lives For A Day (2008)

Miss Pettigrew Lives For A Day (2008)

Amy Adams, Frances McDormand, Mark Strong

Dok smo posljednjih desetak godina imali priliku svjedočiti njenim glumačkim kapacitetima u brojnim poznatim i nagrađivanim dramama i trilerima (na čemu joj zasigurno treba ‘skinuti kapu’), postoji period u kome je Amy Adams glumila i ležernije uloge.

Na taj period podsjetiće nas naslovi kao što su ‘Leap Year‘, ‘Sunshine Cleaning‘, ‘Enchanted‘ ili ‘Julie & Julia‘, a jedan od takvih ‘dragulja’ je svakako i “Miss Pettigrew Lives for a Day”.

Dakle ništa lošije ocijenjeni filmovi, koji su samo mali podsjetnik kolikom ljupkošću i šarmom Amy može da zrači i kad takva uloga dođe na red.

Ovdje je gledamo u ulozi luckaste mlade djevojke visokog staleža, koja samo pokušava obezbjediti sigurnu budućnost ’sjedeći na tri stolice’ čak! Neki bi to stručno nazvali blagim vidom sponzoruše…

Naime, u vezi je s tri muškarca, ni sama ne znajući kojeg tačno želi. Joe, vlasnik kluba joj odgovara jer kod njega može da nastupa kao pjevačica. Phil je u pozorišnim vodama, odgovara joj jer će na taj način osigurati karijeru kao glumica. Treći je muzičar Michael s kojim nastupa, jedini ‘bez gaća na guzici’, ali jedini s kojim je iz iskrene ljubavi.

Zasluge za uspješnost i visoke ocjene u ovom naslovu podijeliće sa fenomenalnom Frances McDormand, koja joj u pravi čas stiže kao pomoć, u vidu ličnog savjetnika, sekretarice, guvernante; dadilje zapravo.

Ali ‘dadilja’ Pettigrew nije očekivala da je gospođica Delysia zapravo ta kojoj treba nadzor odrasle osobe – luckasta po prirodi, neodlučna po pitanju muškaraca.

Vidjevši da sâma nije sposobna, da joj je prijeko potrebna, i da jedino na nju može da se osloni (kao i glavni razlog: potreban joj je posao i smještaj), Miss Pettigrew se prihvata nemoguće misije – čuvanja mlade gazdarice od nevolja u griješnom svijetu šou-biznisa.

Činjenica je da su mi filmovi sa radnjom zabavnog karaktera, a smještenom u ’40, ’50, ’60. godine prošlog vijeka slaba tačka. Kostimi, klubovi i atmosfera; sav taj glamur, raskošne zabave, jazz muzika… Prosto uživam u takvim naslovima, i sa zadovoljstvom ih gledam.

Takav je bio i ovaj, nije nedostajalo ništa od gore pomenutog. Uz sjajnu glumu, predivnu scenografiju, mogu samo da ga preporučim kao vrlo zabavnih 90 min.

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 3.9 / 5. Ukupno glasova: 43

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Režiseri
Igor Gligorijević

Neil Jordan (1950-)

Neil Jordan Nil Džordan (Neil Jordan) je irski scenarista i režiser, koji se proslavio kultnim “The Crying Game” iz 1992. godine, filmom koji je hrabro

Pročitaj više »
Filmovi
Igor Gligorijević

Hannah and Her Sisters (1986)

Hannah and Her Sisters “Hannah and Her Sisters” donosi nam priču o tri sestre, bliske, ali veoma različitih karaktera. Hana je talentovana glumica, koja napušta

Pročitaj više »
Režiseri
Igor Gligorijević

James Mangold (1963-)

Džejms Mangold Džejms Mangold, američki režiser, scenarista i producent, nema za sobom naročito bogatu filmografiju, ali su neki naslovi na kojima je radio stekli popriličnu

Pročitaj više »
Režiseri
Movie hipster

Celine Sciamma (1978-)

Celine Sciamma Selin Sijama (Celine Sciamma) je francuska rediteljka i scenaristkinja, čiji filmovi se bave temama rodnog identiteta, jednakosti, potrazi za sobom, seksualnosti i ženskim

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account