Minuscule (2006-)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

Minuscule (2006-)

I kako ja sada da kokam muve i komarce?!

Minuscule na francuskom jeziku znači sićušno, što se odnosi i na format i na sadržaj ove predivne animirane serije. Nazivi epizoda na engleskom jeziku ispisani su malim početnim slovima, što je još jedno od značenja reči minuscule.

Svaka epizoda donosi nam zasebnu priču o insektima (ponekad i nekim drugim sićušnim stvorenjima, kao što su paukovi i puževi) u trajanju od oko pet minuta. Prosto je neverovatno šta sve može da se smesti u tako kratko vreme.

Insekti su vizuelno prilično realistično prikazani, ali su same priče iskarikirane verzije njihovih načina života, vrlo duhovito iskorišćene da nas istovremeno zabave i pouče. Dijaloga u seriji nema, već su priče ispričane slikom i vrlo upečatljivom upotrebom zvučnih efekata.

Jarke boje, blesavi zvučni efekti i nadrealne situacije pristupačni su i maloj deci, dok odrasli u ovim pričicama mogu pronaći i izvesnu filozofsku dubinu. A najjači adut serije je pozitivna atmosfera, puna životne radosti koja se neumoljivo prenosi na gledaoca.

Bubamara i skakavac su tehnički negativci, ali prosto ne možete da ih ne simpatišete i ne smejete se njihovim sitnim pakostima. A kada vidite nesrećnog pauka u ulozi žrtve, biće vam žao da ga pri sledećem susretu klepite papučom. Ako dete u vama nije baš potpuno nestalo, nema šanse da vam “Minuscule” ne poprave raspoloženje.

Prema IMDb, seriju čini 175 epizoda, ali DVD izdanje sadrži 6 diskova sa po 13 epizoda, što nije ni pola ukupnog broja, a ni na YouTube-u mnoge nisam uspeo da pronađem. No, kako epizode donose zasebne priče, to što nisu sve na broju neće vam umanjiti doživljaj.

9/10

Minuscule

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 5 / 5. Ukupno glasova: 2

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Glory (1989)

Glory (1989) We fight for men and women whose poetry is not yet written but which will presently be as enviable and as renowned as

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

Carrie (2002)

Carrie (2002) “Carrie” je prvo Kingovo delo koje sam čitao, te sam emotivno jako vezan za njega. Knjiga ima tri adaptacije. Prva, najpoznatija adaptacija, i

Pročitaj više »
Filmovi Movie Hipster
Movie hipster

The Shining (1997)

The Shining (1997) Stephen King smatra se sa pravom kraljem horora u modernoj svetskoj književnosti. Jedno od njegovih najpoznatijih dela svakako je “The Shining”. Delo

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Dune
SPIDER-MAN: NO WAY HOME
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account