Minuscule (2006-)

Minuscule (2006-)

I kako ja sada da kokam muve i komarce?!

Minuscule na francuskom jeziku znači sićušno, što se odnosi i na format i na sadržaj ove predivne animirane serije. Nazivi epizoda na engleskom jeziku ispisani su malim početnim slovima, što je još jedno od značenja reči minuscule.

Svaka epizoda donosi nam zasebnu priču o insektima (ponekad i nekim drugim sićušnim stvorenjima, kao što su paukovi i puževi) u trajanju od oko pet minuta. Prosto je neverovatno šta sve može da se smesti u tako kratko vreme.

Insekti su vizuelno prilično realistično prikazani, ali su same priče iskarikirane verzije njihovih načina života, vrlo duhovito iskorišćene da nas istovremeno zabave i pouče. Dijaloga u seriji nema, već su priče ispričane slikom i vrlo upečatljivom upotrebom zvučnih efekata.

Jarke boje, blesavi zvučni efekti i nadrealne situacije pristupačni su i maloj deci, dok odrasli u ovim pričicama mogu pronaći i izvesnu filozofsku dubinu. A najjači adut serije je pozitivna atmosfera, puna životne radosti koja se neumoljivo prenosi na gledaoca.

Bubamara i skakavac su tehnički negativci, ali prosto ne možete da ih ne simpatišete i ne smejete se njihovim sitnim pakostima. A kada vidite nesrećnog pauka u ulozi žrtve, biće vam žao da ga pri sledećem susretu klepite papučom. Ako dete u vama nije baš potpuno nestalo, nema šanse da vam “Minuscule” ne poprave raspoloženje.

Prema IMDb, seriju čini 175 epizoda, ali DVD izdanje sadrži 6 diskova sa po 13 epizoda, što nije ni pola ukupnog broja, a ni na YouTube-u mnoge nisam uspeo da pronađem. No, kako epizode donose zasebne priče, to što nisu sve na broju neće vam umanjiti doživljaj.

9/10

Minuscule

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 5 / 5. Ukupno glasova: 2

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account