Grof Drakula i ostale krvopije VI (1971-1972)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

Countess Dracula (1971)

Drakula

Bloodbath

Ubedljivo najbolji od svih Hamerovih filmova koje sam do sada gledao. Adaptacija legende o Grofici Batori koja se kupala u krvi devica kako bi očuvala mladost i lepotu. Nema potrebe da analiziram pojedinačne elemente ovog filma, jer je odličan u svakom pogledu. Nemam ama baš ni jednu zamerku.

8/10

Dracula vs. Frankenstein (1971)

Frank Zappa joined KISS vs. Frankenstein

Svaka dekada ima svoj specifičan šmek. Kao što je B produkcija osamdesetih prepoznatljiva na prvi pogled, tako i atmosfera ovog filma prosto vrišti sedamdesete. Kažu da je ovaj film toliko loš da je dobar. Ne bih se složio. Iako je ideja prilično originalna i priča donekle pristojno napisana, ovo je ekstremno jeftin, amaterski režiran i montiran i očajno odglumljen film. Jedan od onih filmova u kojima su sise glavne glumice jedino što vredi videti, a pošto ih nećete videti bolje preskočite.

Slike Panda-Drakule, bezoblične mase koja bi trebalo da predstavlja Frankenštajnovo čudovište i najeksplicitnijeg prikaza sisa Redžine Kerol možete lako naći na Google Pictures.

2,5/10

Vampyros Lesbos (1971)

A Psychosexadelic Horror Freakout!

“Vampyros Lesbos” je nemačko-španski erotski film sa elementima horora. Ovo je umetnički film pa, očekivano, ima dobru kameru i atmosferu i sve ostalo loše. Jadnom pokušaju zapleta nimalo ne doprinose bezvezna gluma, još bezveznija muzika i isprazne scene.

Jedino što valja u ovom filmu su scene u kojima je Soledad Miranda, naročito one u kojima izvodi performanse na bini i lezbijske scene sa Evom Stromberg. U tim scenama kamera, režija, boje i erotski naboj ove lepotice postižu donekle hipnotišući efekat, koji čini da na trenutak zaboravimo kakvo smeće od filma je u pitanju.

3/10

Ceo film možete pogledati ovde

Blacula (1972)

Protraćen potencijal

Krajem XVIII veka, afrički princ dolazi u Evropu da pregovara o ukidanju ropstva. Posle prijema ostaje kao gost u dvorcu grofa Drakule, koji mu ubija ženu i pretvara ga u vampira. Dva veka kasnije u Los Anđelesu nailazi na devojku za koju veruje da je inkarnacija njegove žene.

Priča je dosta originalna, puna interesantnih detalja i dobro ispričana, ali je sve ostalo u filmu jeftino (budžet 500.000 $), glupavo i neuverljivo. Ima mnogo praznog hoda i dobar deo filma gledamo klupske nastupe soul benda “The Hues Corporation.” Film je, barem meni, bio pretežno dosadan, i ne zaslužuje više od četvorke, ali zbog kvalitetne priče častiću ga peticom.

5/10

Dracula A.D. 1972 (1972)

Sedmi u nizu Hamer vampirskih filmova osvežen je smeštanjem radnje u sadašnjost, konkretno u 1972. godinu. Naivni satanista, žedan moći i besmrtnosti, izvodi ritual i oživljava Grofa tačno 100 godina nakon što ga je Van Helsing ubio, i Drakula kreće da se osveti Van Helsing porodici.

U glavnim ulogama su ponovo Kristofer Li i Piter Kušing, a tu je i nekoliko hipi lepotica. Gluma i režija su zadovoljavajući, a prva polovina filma ima snažan pečat sedamdesetih. Muzika je totalno neprimerena žanru, ali sve zajedno je prilično zabavno. U drugoj polovini stvari kreću nizbrdo i film se pretvara u loš vampirski kliše. Sve u svemu, film vredan jednog gledanja.

7/10

La fille de Dracula / Daughter of Dracula (1972)

Dobre ribe u lošem filmu (aka smeće kakvo se retko sreće)

Neke glumice su sposobne da svojom opčinjavajućom lepotom bar donekle spasu loše filmove u kojima igraju, ali ovaj lezbejski soft-porn, nevešto maskiran u horor film o Grofu Drakuli, toliko je loš da ga ne bi izvadila ni scena seksa između Džesike Albe i Šarliz Teron.

Preko činjenice da vampiri nemaju nikakav problem sa dnevnim svetlom bih još nekako i prešao, ali da mi je neko rekao da scena u kojoj kamera u krupnom kadru klizi niz golo telo prelepe devojke može da bude dosadna mislio bih da je lud.

Ako ste fan horora, Drakule ili dobrog sof-porna zaobiđite ovaj jad u širokom luku, ali ako želite da pet minuta gledate do zamućenja zumiran jezik jedne i bradavicu druge glavne glumice ovo je pravi film za vas.

3/10

Prethodni postovi:

Grof Drakula i ostale krvopije I (’20s & ’30s)

Grof Drakula i ostale krvopije II (’40s)

Grof Drakula i ostale krvopije III (’50s)

Grof Drakula i ostale krvopije IV (’60s)

Grof Drakula i ostale krvopije V (1970)

U nastavku možete pročitati:

Grof Drakula i ostale krvopije VII (1973-1974)

Grof Drakula i ostale krvopije VIII (1976-1979)

Grof Drakula i ostale krvopije IX (’80s)

Grof Drakula i ostale krvopije X (’90s)

Grof Drakula i ostale krvopije XI (’00s)

Grof Drakula i ostale krvopije XII (’10s)

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 0 / 5. Ukupno glasova: 0

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Glory (1989)

Glory (1989) We fight for men and women whose poetry is not yet written but which will presently be as enviable and as renowned as

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

Carrie (2002)

Carrie (2002) “Carrie” je prvo Kingovo delo koje sam čitao, te sam emotivno jako vezan za njega. Knjiga ima tri adaptacije. Prva, najpoznatija adaptacija, i

Pročitaj više »
Filmovi Movie Hipster
Movie hipster

The Shining (1997)

The Shining (1997) Stephen King smatra se sa pravom kraljem horora u modernoj svetskoj književnosti. Jedno od njegovih najpoznatijih dela svakako je “The Shining”. Delo

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Dune
SPIDER-MAN: NO WAY HOME
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account