Grof Drakula i ostale krvopije VI (1971-1972)

Countess Dracula (1971)

Drakula

Bloodbath

Ubedljivo najbolji od svih Hamerovih filmova koje sam do sada gledao. Adaptacija legende o Grofici Batori koja se kupala u krvi devica kako bi očuvala mladost i lepotu. Nema potrebe da analiziram pojedinačne elemente ovog filma, jer je odličan u svakom pogledu. Nemam ama baš ni jednu zamerku.

8/10

Dracula vs. Frankenstein (1971)

Frank Zappa joined KISS vs. Frankenstein

Svaka dekada ima svoj specifičan šmek. Kao što je B produkcija osamdesetih prepoznatljiva na prvi pogled, tako i atmosfera ovog filma prosto vrišti sedamdesete. Kažu da je ovaj film toliko loš da je dobar. Ne bih se složio. Iako je ideja prilično originalna i priča donekle pristojno napisana, ovo je ekstremno jeftin, amaterski režiran i montiran i očajno odglumljen film. Jedan od onih filmova u kojima su sise glavne glumice jedino što vredi videti, a pošto ih nećete videti bolje preskočite.

Slike Panda-Drakule, bezoblične mase koja bi trebalo da predstavlja Frankenštajnovo čudovište i najeksplicitnijeg prikaza sisa Redžine Kerol možete lako naći na Google Pictures.

2,5/10

Vampyros Lesbos (1971)

A Psychosexadelic Horror Freakout!

“Vampyros Lesbos” je nemačko-španski erotski film sa elementima horora. Ovo je umetnički film pa, očekivano, ima dobru kameru i atmosferu i sve ostalo loše. Jadnom pokušaju zapleta nimalo ne doprinose bezvezna gluma, još bezveznija muzika i isprazne scene.

Jedino što valja u ovom filmu su scene u kojima je Soledad Miranda, naročito one u kojima izvodi performanse na bini i lezbijske scene sa Evom Stromberg. U tim scenama kamera, režija, boje i erotski naboj ove lepotice postižu donekle hipnotišući efekat, koji čini da na trenutak zaboravimo kakvo smeće od filma je u pitanju.

3/10

Ceo film možete pogledati ovde

Blacula (1972)

Protraćen potencijal

Krajem XVIII veka, afrički princ dolazi u Evropu da pregovara o ukidanju ropstva. Posle prijema ostaje kao gost u dvorcu grofa Drakule, koji mu ubija ženu i pretvara ga u vampira. Dva veka kasnije u Los Anđelesu nailazi na devojku za koju veruje da je inkarnacija njegove žene.

Priča je dosta originalna, puna interesantnih detalja i dobro ispričana, ali je sve ostalo u filmu jeftino (budžet 500.000 $), glupavo i neuverljivo. Ima mnogo praznog hoda i dobar deo filma gledamo klupske nastupe soul benda “The Hues Corporation.” Film je, barem meni, bio pretežno dosadan, i ne zaslužuje više od četvorke, ali zbog kvalitetne priče častiću ga peticom.

5/10

Dracula A.D. 1972 (1972)

Sedmi u nizu Hamer vampirskih filmova osvežen je smeštanjem radnje u sadašnjost, konkretno u 1972. godinu. Naivni satanista, žedan moći i besmrtnosti, izvodi ritual i oživljava Grofa tačno 100 godina nakon što ga je Van Helsing ubio, i Drakula kreće da se osveti Van Helsing porodici.

U glavnim ulogama su ponovo Kristofer Li i Piter Kušing, a tu je i nekoliko hipi lepotica. Gluma i režija su zadovoljavajući, a prva polovina filma ima snažan pečat sedamdesetih. Muzika je totalno neprimerena žanru, ali sve zajedno je prilično zabavno. U drugoj polovini stvari kreću nizbrdo i film se pretvara u loš vampirski kliše. Sve u svemu, film vredan jednog gledanja.

7/10

La fille de Dracula / Daughter of Dracula (1972)

Dobre ribe u lošem filmu (aka smeće kakvo se retko sreće)

Neke glumice su sposobne da svojom opčinjavajućom lepotom bar donekle spasu loše filmove u kojima igraju, ali ovaj lezbejski soft-porn, nevešto maskiran u horor film o Grofu Drakuli, toliko je loš da ga ne bi izvadila ni scena seksa između Džesike Albe i Šarliz Teron.

Preko činjenice da vampiri nemaju nikakav problem sa dnevnim svetlom bih još nekako i prešao, ali da mi je neko rekao da scena u kojoj kamera u krupnom kadru klizi niz golo telo prelepe devojke može da bude dosadna mislio bih da je lud.

Ako ste fan horora, Drakule ili dobrog sof-porna zaobiđite ovaj jad u širokom luku, ali ako želite da pet minuta gledate do zamućenja zumiran jezik jedne i bradavicu druge glavne glumice ovo je pravi film za vas.

3/10

Prethodni postovi:

Grof Drakula i ostale krvopije I (’20s & ’30s)

Grof Drakula i ostale krvopije II (’40s)

Grof Drakula i ostale krvopije III (’50s)

Grof Drakula i ostale krvopije IV (’60s)

Grof Drakula i ostale krvopije V (1970)

U nastavku možete pročitati:

Grof Drakula i ostale krvopije VII (1973-1974)

Grof Drakula i ostale krvopije VIII (1976-1979)

Grof Drakula i ostale krvopije IX (’80s)

Grof Drakula i ostale krvopije X (’90s)

Grof Drakula i ostale krvopije XI (’00s)

Grof Drakula i ostale krvopije XII (’10s)

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 0 / 5. Ukupno glasova: 0

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account