Grof Drakula i ostale krvopije IX (’80s)

Iako su osamdesete moja omiljena decenija u filmu i muzici, kada su vampirski filmovi u pitanju gledao sam jako malo. Navešću par pogledanih i još neke koje imam u planu, pa ću vremenom dopunjavati ovaj post. Dobrodošli ste da ga upotpunite svojim osvrtima na vampirske filmove ove dekade. Tekstove mi možete ostavljati bilo u komentarima ili inboksu, na FB ili ovde. Hvala unapred.

Fright Night (1985)

drakula

A Return to Salem’s Lot (1987)

It’s no Salem’s Lot, but not as bad as others might have you believe either.

Michael Moriarity returns from South America to get his mal-adjusted son and brings him to a house he inherited in Maine in the cozy little town of Salem’s Lot.

This film has no bearing on the original source, nor is it a similar film in any way. Larry Cohen directs and creates his vision. He shows us a town where vampirism is an accepted and seemingly normal lifestyle. The story has plenty of flaws, and sure does ask you to do a lot of suspending belief, but it has at its core a pretty interesting story of a father and a son bonding amidst their own weaknesses and a horde of vampires.

Moriarity is good and some of the character actors are in fine form, especially Samuel Fuller barking out one-liners and Andrew Duggan (his last film) as the head vampire with New England grace and charm.

Some exceptionally weak areas are special effects. The evil vampire face is absurd-looking, like a mask from a shop! All in all, I enjoyed this very flawed film for its heart.

Autor teksta: BaronBl00d

5/10

The Lost Boys (1987)

The Monster Squad (1987)

Vampire’s Kiss (1988)

Ovaj film ima prilično nisku ocenu, ali ne zato što je loš, već zato što je neshvaćen. Za početak, ko god da ga je klasifikovao kao horor komediju ili ga nije gledao ili je glup. Film sa horor žanrom nema nikakvih dodirnih tačaka, a iako ga mnogi doživljavaju kao crnu komediju, ja stvarno ne vidim zašto. Takođe, kratak opis filma, isto kao i žanrovska odrednica, navodi na potpuno pogrešna očekivanja, koja će površnijeg gledaoca dovesti do razočarenja i shodno tome niske ocene.

Ovo niti je komedija, niti je horor o vampirima. “Vamire’s Kiss” je drama, donekle otkačena i bolesna, možda čak malkice crnohumorna, ali ipak drama. Drama o čoveku koga ispraznost sopstvenog života i usamljenost navode na beg od realnosti, prvo u piće i veze za jedno veče, a zatim u halucinacije i suicidalno ludilo.

Osim totalno neuverljive scene uletanja slepog miša u spavaću sobu, ovaj film praktično nema slabih tačaka. Scenario, scenografija, režija, i maltene sve sporedne uloge u filmu su odlični. Maria Končita Alonso je zaslužila da pokupi bar neku nagradu, a Nikolas Kejdž je odigrao jednu od najboljih uloga u svojoj karijeri, performans koji jedva da zaostaje za ulogom u “Leaving Las Vegas“.

Film kome jako malo nedostaje za najvišu ocenu.

9/10

Prethodni postovi:

Grof Drakula i ostale krvopije I (’20s & ’30s)

Grof Drakula i ostale krvopije II (’40s)

Grof Drakula i ostale krvopije III (’50s)

Grof Drakula i ostale krvopije IV (’60s)

Grof Drakula i ostale krvopije V (1970)

Grof Drakula i ostale krvopije VI (1971-1972)

Grof Drakula i ostale krvopije VII (1973-1974)

Grof Drakula i ostale krvopije VIII (1976-1979)

U nastavku možete pročitati:

Grof Drakula i ostale krvopije X (’90s)

Grof Drakula i ostale krvopije XI (’00s)

Grof Drakula i ostale krvopije XII (’10s)

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 0 / 5. Ukupno glasova: 0

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Hannah and Her Sisters (1986)

Hannah and Her Sisters “Hannah and Her Sisters” donosi nam priču o tri sestre, bliske, ali veoma različitih karaktera. Hana je talentovana glumica, koja napušta

Pročitaj više »
Režiseri
Igor Gligorijević

James Mangold (1963-)

Džejms Mangold Džejms Mangold, američki režiser, scenarista i producent, nema za sobom naročito bogatu filmografiju, ali su neki naslovi na kojima je radio stekli popriličnu

Pročitaj više »
Režiseri
Movie hipster

Celine Sciamma (1978-)

Celine Sciamma Selin Sijama (Celine Sciamma) je francuska rediteljka i scenaristkinja, čiji filmovi se bave temama rodnog identiteta, jednakosti, potrazi za sobom, seksualnosti i ženskim

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

Allure (2017)

Allure (2017) Sama sam. Ja sam potpuno sama. I u redu je oko toga. Biće mi sve u redu. Debitantski film braće Karlosa i Džejsona

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account