Golden Years (1991)

Golden Years (1991)

“Golden Years” je serija iz 1991. godine, rađena po ideji Stivena Kinga, a za koju je veći deo scenarija King lično napisao. Prva sezona sastojala se od sedam epizoda, u ukupnom trajanju od oko šest sati, i završava se klifhengerom. Nažalost, serija je iz epizode u epizodu imala sve slabiju gledanost te je otkazana. Za potrebe DVD izdanja pretvorena je u film, tako što je skraćena na četiri sata i snimljen je alternativni kraj, kako ne bi ostala nedorečena.

Ideja je odlična, priča i likovi se dobro razvijaju i ovo je imalo potencijal da bude jedno od boljih Kingovih ostvarenja. Nažalost, nije.

Prvih sat vremena je toliko sporo i dosadno da sam bio na ivici da odustanem. Kasnije priča postaje sve uzbudljivija i, jednom kada se vežete za likove, četiri sata naprosto proleti. Ipak, sveprisutan je osećaj da nešto nije kako treba. Koliko god da su vešto pretvorili šestočasovnu sezonu u četvoročasovni film, iako nisam gledao prvobitnu verziju, sve vreme sam imao osećaj da nešto nedostaje.

No, sve to ne bi imalo velikog uticaja na sveukupni utisak da nije katastrofalno lošeg završetka, koji toliko očigledno ne pripada ovom filmu-seriji da je to prosto bolno videti. Priča se četiri sata razvija svojim sporim, ali atmosferičnim prirodnim tempom i onda se odjednom završava, kao nožem presečena, krajem koji je na silu prišiven gde mu nije mesto.

Ipak, fanovima Kinga preporučujem da ga svakako pogledaju, kao i fanovima serije “X-Files”, jer film ima atmosferu veoma sličnu ovoj seriji, kao i par zajedničkih glumaca koji pojačavaju taj utisak. Sve u svemu, prijao mi je, ali ga ne bih gledao ponovo.

6/10

Od istog autora:

Game of Thrones (2011-2019)

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 3 / 5. Ukupno glasova: 2

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account