Glory (1989)

Glory (1989)

We fight for men and women whose poetry is not yet written but which will presently be as enviable and as renowned as any.

“Glory” nam donosi istorijski događaj, “patriotski” obojen na tipično holivudski način. Američki građanski rat prikazan je kao borba za ukidanje ropstva, što je bio samo jedan od aspekata rata vođenog iz istog razloga kao i većina drugih, novac i moć.

Glory

Umesto da mu ime bude ironično i da prikaže istinske motive, besmisao i patnju rata, “Glory” je osrednja priča, puna stereotipa i dvodimenzionalnih likova. Film nije dosadan, ali me emotivno nije dotakao, niti ostavio ikakav snažniji utisak (osim vizuelnog), i već nakon nekoliko sati počeo je da mi bledi u sećanju, takvom brzinom da za par nedelja više neću moći ni okvirno da ga prepričam.

Iako “Glory” odlikuju vrhunska fotografija i veoma dobre gluma i režija, ova priča zaslužuje neuporedivo bolji scenario. Osvojio je tri Oskara, zasluženo za fotografiju i zvuk i diskutabilno za sporednu ulogu Denzela Vašingtona, i to je otprilike sve što u ovom filmu vredi. Ostalo se svodi pretežno na patetične klišee.

7/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 5 / 5. Ukupno glasova: 1

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Dekalog (1989 – 1990)

Dekalog je poljska televizijska serija (iako ga neki nazivaju i desetočasovnim filmom) koji su zajedno napisali jedan od najvećih filmskih umetnika Kšištof Kješlovski i njegov

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

The Northman (2022)

The Northman (2022) Robert Egers je sa svega dva dugometražna filma uspeo da stvori veliku bazu fanova koji su sa nestrpljenjem počeli da iščekuju svaki

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Dune
SPIDER-MAN: NO WAY HOME
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account