Enter the Dragon (1973)

Enter the Dragon (1973)

Dođe Brus Li i prebije sve

Šaolin borac napušta manastir i na privatnom ostrvu, skrivenom od očiju javnosti, bavi se sumnjivim poslovima. Svake treće godine, on održava veliki turnir u borilačkim veštinama. Godinama kasnije, njegov učitelj šalje drugog borca da, pod maskom učešća na turniru, za Britance izvidi ostrvo i pronađe dokaze koji bi doveli do raskrinkavanja ove kriminalne organizacije.

“Enter the Dragon”, kod nas poznatiji pod nazivom “U zmajevom gnezdu”, prvi je kineski borilački film snimljen u produkciji velikog holivudskog studija, ali i poslednji film koji je za života snimio prerano preminuli Brus Li.

“Enter the Dragon” u mnogome podseća na filmove iz Džejms Bond serijala, a posebno Han, koji je klasičan Bond negativac. Nema tu naročite dubine niti filozofije, priča je puna rupa i nelogičnosti i služi samo kao podloga za non-stop akciju.

Enter the Dragon (1973)

Gluma varira od loše do osrednje, mada većina likova koje vidite na ekranu i nisu glumci. Ulice Hong Konga nisu popunjene statistima, već je film sniman u realnom okruženju. Borci na ostrvu pokupljeni su iz Trijada, te je na snimanju dolazilo do okršaja između pripadnika suprotstavljenih bandi, a za uloge prostitutki unajmljene su prave prostitutke.

U svakom aspektu “Enter the Dragon” je u najbolju ruku osrednji, te ako od filma tražite kvalitetnu priču, glumu, umetničku fotografiju, ili pak neko dublje značenje, zaobiđite ovaj u širokom luku. Ali ako želite da se zabavite uz neprekidnu akciju i vrhunske borilačke performanse, na pravom ste mestu, jer je u tom pogledu magija legendarnog Brusa Lija do danas neprevaziđena.

6/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 5 / 5. Ukupno glasova: 2

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account