Enter the Dragon (1973)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

Enter the Dragon (1973)

Dođe Brus Li i prebije sve

Šaolin borac napušta manastir i na privatnom ostrvu, skrivenom od očiju javnosti, bavi se sumnjivim poslovima. Svake treće godine, on održava veliki turnir u borilačkim veštinama. Godinama kasnije, njegov učitelj šalje drugog borca da, pod maskom učešća na turniru, za Britance izvidi ostrvo i pronađe dokaze koji bi doveli do raskrinkavanja ove kriminalne organizacije.

“Enter the Dragon”, kod nas poznatiji pod nazivom “U zmajevom gnezdu”, prvi je kineski borilački film snimljen u produkciji velikog holivudskog studija, ali i poslednji film koji je za života snimio prerano preminuli Brus Li.

“Enter the Dragon” u mnogome podseća na filmove iz Džejms Bond serijala, a posebno Han, koji je klasičan Bond negativac. Nema tu naročite dubine niti filozofije, priča je puna rupa i nelogičnosti i služi samo kao podloga za non-stop akciju.

Enter the Dragon (1973)

Gluma varira od loše do osrednje, mada većina likova koje vidite na ekranu i nisu glumci. Ulice Hong Konga nisu popunjene statistima, već je film sniman u realnom okruženju. Borci na ostrvu pokupljeni su iz Trijada, te je na snimanju dolazilo do okršaja između pripadnika suprotstavljenih bandi, a za uloge prostitutki unajmljene su prave prostitutke.

U svakom aspektu “Enter the Dragon” je u najbolju ruku osrednji, te ako od filma tražite kvalitetnu priču, glumu, umetničku fotografiju, ili pak neko dublje značenje, zaobiđite ovaj u širokom luku. Ali ako želite da se zabavite uz neprekidnu akciju i vrhunske borilačke performanse, na pravom ste mestu, jer je u tom pogledu magija legendarnog Brusa Lija do danas neprevaziđena.

6/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 5 / 5. Ukupno glasova: 2

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Glory (1989)

Glory (1989) We fight for men and women whose poetry is not yet written but which will presently be as enviable and as renowned as

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

Carrie (2002)

Carrie (2002) “Carrie” je prvo Kingovo delo koje sam čitao, te sam emotivno jako vezan za njega. Knjiga ima tri adaptacije. Prva, najpoznatija adaptacija, i

Pročitaj više »
Filmovi Movie Hipster
Movie hipster

The Shining (1997)

The Shining (1997) Stephen King smatra se sa pravom kraljem horora u modernoj svetskoj književnosti. Jedno od njegovih najpoznatijih dela svakako je “The Shining”. Delo

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Dune
SPIDER-MAN: NO WAY HOME
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account