Elvis (2022)

When things are too dangerous to say sing!

Od pvog momenta kada sam saznao da se radi film o Elvisu, a pogotovo nakon što sam pregledao prvi trailer za film, znao sam da će ovo biti vrhunski film i nije me razočarao.

Naravno, kao i svaki drugi film, i ovaj ima svoje mane, po mom mišljenju mnogo manje nego stvari koje zaista funkcionišu.

Skratio bih priču maksimalno, jer verovatno svi želite da znate zašto da sutra pogledate ovaj film. Tako da ću u kratkim crtama navesti pozitivne i negativne stvari.

Počev od negativnih.

Film traje predugo. Znam, neki će sada reći PA ŠTA, eto i Gospodar Prstenova traje čitavu večnost, pa vredi svake sekunde. Razlika je u tome što legendarni filmovi kao gore pomenuti imaju materijala da toliko traju i mnoštvo likova koji čine da vam film ne dosadi nakon recimo 2 i po sata gledanja. Kada govorimo o Elvisu, priča ide linearno, gde dobijamo samo nabacane situacije koje se dešavaju od Elvisovog detinjstva pa do njegove smrti. Veoma slabo se vezujemo za likove u prve dve trećine filma, jer se sve dešava veoma brzo, scene i dogadjaji se smenjuju munjevitom brzinom i film usporava tek u samoj završnici.

There’s A Lot Of People Saying A Lot Of Things, But In The End, You Gotta Listen To Yourself.

Nemamo toliko vremena da se vežemo za bilo kog sporednog lika, pa čak ni Elvisovu devojku, kasnije ženu, koja igra veoma solidnu ulogu u njegovom životu i filmu. Jedini likovi koji zaista imaju impakt na publiku jesu zapravo Elvis, koga igra Austin Butler i njegov menadzer Tom Parker, koga igra Tom Hanks. Njih dvojica sami nose ceo ovaj film na svojim leđima.

Smatram da se u filmu nepotrebno brzalo i da su izbacili nekoliko nepotrebnih scena to se ne bi ni osetilo, a opet u drugu ruku bilo je potrebno da dosta ranije, već u prvim minutima filma, krene bolja karakterizacija likova. Barem je meni bilo potrebno da se mnogo ranije vežem za glavnog lika i njegovu priču, a što se desilo tek mnogo kasnije u filmu, kada sam već bio iscrpljen od gomile nepotrebnih scena.

Što se tiče pozitivnih stvari rekao bih sledeće…

Prvo ide gluma! Nemam ni najmanju zamerku na glumu bilo kog lika u filmu. A posebno bih pohvalio, jer sam bio oduševljen, glumu Toma Henks-a i posebno Austin-a Butler-a, koji je skinuo Elvisa savršeno, od pokreta, govora, same pojave, itd.

Ambijent u filmu me je podsetio malo na film “The Great Gatsby“. Možda sam to samo ja, ali boje, kamera, kadrovi, osećaj koji dobijate, sve mi je to bilo slično. Što je naravno izazvalo pozitivno mišljenje, jer i taj film isto volim.

Naravno, priča je malo naduvana, radi boljeg doživljaja i nemam ništa protiv toga, dokle god na kraju dobijemo kao rezultat dobar film. Tako da bih i tu dao pozitivnu ocenu, jer smo dobili kompletnu priču, od Elvisovog detinjstva, pa do same smrti. Prikazano nam je nekoliko bitnih i ključnih stvari iz njegovog života i karijere, tako da posle gledanja filma se osećate dobro, jer nišra nije izostavljeno, što je slučaj u mnogim filmovima.

We Are The Same, You And I! We Are Two Odd, Lonely Children, Reaching For Eternity.

Ono što mi se lično najviše svidelo u filmu i priznaću da nemam pojma da li je i u stvarnosti bilo baš tako, jeste taj Elvisov buntovnički stav prema životu i svetu, lepo opisana njegova unutrašnja borba sa samim sobom. Da li da se potčini željama drugih ljudi da bude nešto što zapravo nije ili da sluša svoje srce i unutrašnji osećaj koji mu je uvek govorio ko je zapravo on i šta želi, pa makar po cenu žestokih posledica. Kao kada je u filmu, u jednom momentu, mogao da završi u zatvoru, njegov odlazak u armiju itd.

Sve u svemu, jako lepo odrađen film, sa mnogo više pozitivnih stvari nego negativnih. Kvalitet je tu i vidi se da se vodilo računa o raznim segmentima, jer svakako ne bi valjalo da se napravi loš film o jednoj takvoj ličnosti kao što je Elvis.

Iako sam očekivao da će film da bude po kvalitetu identičan filmu ” Bohemian Rhapsody” ipak on to nije, ali je blizu i naravno svako će da ima svoje subjektivno mišljenje.

Dajem jaku ocenu 8/10 sa svakom preporukom za gledanje.

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 0 / 5. Ukupno glasova: 0

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published.

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Allure (2017)

Sama sam. Ja sam potpuno sama. I u redu je oko toga. Biće mi sve u redu. Debitantski film braće Karlosa i Džejsona Sančeza je

Pročitaj više »
Filmovi
Mihal Greksa

Elvis (2022)

When things are too dangerous to say sing! Od pvog momenta kada sam saznao da se radi film o Elvisu, a pogotovo nakon što sam

Pročitaj više »
Filmovi
Movie hipster

The Batman (2022)

The Batman (2022) Betmen (Batman) je jedan od najvećih i najprepoznatljivijih superheroja iz DC univerzuma. Priče o njemu ispričane su u raznim stripovima, animiranim i

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account