Dirk Gently’s Holistic Detective Agency (2016-2017)

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Everything’s connected

Nisam mnogo očekivao od ove serije, uzevši u obzir da je u pitanju BBC America, a ne BBC UK, i gomilu negativnih recenzija na internetu.

Kada se dohvatim neke serije obično gledam jednu, najviše dve epizode dnevno. Sada sam čitavu prvu sezonu pogledao odjednom. Nisam napravio pauzu ni za wc ili da skuvam kafu. Osam epizoda po 40 minuta proletelo je kao malo duži film.

Druga sezona, od deset epizoda, urađena je u drugačijem stilu i nije tako originalna i hipnotišuće zarazna kao prva, ali me je njena duhovita bajkovitost brzo osvojila.

Ignorišite fanove Adamsa koji seriju pljuju kao nedoslednu knjigama. Nedosledna je, to je činjenica, ali to je ne čini lošom. Čak naprotiv. Adamsa je nezgodno doslovno ekranizovati. Mislim da to još nikome nije pošlo za rukom. Isuviše je nemoguć i apstraktan. “Dirk Gently’s Holistic Detective Agency” je samo okvirno Adams, ali je u svakom pogledu odlična.

Svaki pokušaj da vam ukratko objasnim o čemu se radi je besmislen, jer je serija jedna velika slagalica, lavirint koji se zapetljava u nedogled i preokreti su na svakih par minuta. “Hitchhiker’s Guide to Galaxy” je znatno konkretniji i linearniji, pa čik probajte da ga prepričate ukratko, a da to ima nekog smisla.

Ako volite “Misfits“, “Happy“, “Preacher”, “Good Omens” ili modernu verziju “Doctor Who” i volite Daglasa Adamsa, ali niste zadrti fan, ovo je prava serija za vas. Ako očekujete doslovnu adaptaciju Adamsa ili ste ljubitelj linearnih priča, preskočite.

9/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 0 / 5. Ukupno glasova: 0

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account