Clickbait (2021)

clickbait

Serija Clickbait je klasična krimi-drama sa elementima misterije i sa pričom koja nam ne donosi ništa specjalno novo, što do sada već nismo videli.

Moram priznati da ima elemenata neke svoje originalnosti ali, u principu, sve se svodi na to da se otkrije ko je glavni krivac ili negativac od mnoštva ponuđenih likova.

Radnja “Clickbait” ukratko

Srećno venčani par sa dvoje dece (tinejdžera) ulazi u bračnu krizu jer žena priznaje svom mužu aferu. Ubrzo nakon toga suprug nestaje sa lica zemlje i svi ukućani, pogotovo njegova rođena sestra, kreću u misiju da saznaju šta se desilo. Naravno, obaveštena je i policija. Nakon objavljivanja jednog videa na internetu, koji prikazuje dotičnog lika kako drži u rukama natpise koji govore kako je on zlostavljač žena i gde je odgovoran čak i za ubistvo jedne osobe, stvari počinju da se dodatno komplikuju.

Više nije stvar samo u tome pronaći ko je odgovoran za otmicu ili pronaći čoveka živog, već i dokazati da li je zaista to što piše na tim natpisima tačno. Pokreće se užasna lavina medijske hajke koju porodica otetog čoveka mora da preživljava i pravda obraz i čast svog supruga-oca-brata-sina.

Cela ta stvar nije uopšte loše urađena. Lično sam se, gledajući seriju “Clickbait”, bar tri puta zapitao i menjao mišljenje, jer su veoma dobro i vešto uspeli da prikriju neke glavne tragove. Mnogo što šta vam se učini sumnjivim, nešto zaista ispadne kako ste mislili, dok druge stvari služe samo da vas skrenu sa pravog puta, što je stvarno odlično.

Ta situacija dovodi i celu porodicu da debelo posumnja u nevinost svog ukućanina, jer dokazi koji isplivavaju, kako serija odmiče, uopšte nisu naivni.

Glavni likovi u ovoj seriji su i više nego očigledni – cela porodica otetog čoveka, dakle supruga, majka, sestra i dva sina, kao i detektiv koji radi na ovom slučaju. Simpatično je to što je svako od ovih likova, čini mi se, osim Majke, dobio epizodu koja celu situaciju gleda iz njihovog ugla, tj. oni su centar svih zbivanja.

Šta je još dobro u ovoj seriji

Ne bih mogao da izdvojim ništa što preterano odskače od neke prosečnosti, a ako bih baš morao da izdvojim jednu stvar koja se izdvaja to bi onda bila celukupna priča, što je, bar meni, najvažnija stavka. Gluma, muzika, ambijent i razne tehnikalije su samo prosečni, mada daleko da je bilo šta loše. Kakvih serija i filmova ima, ovo je i više nego gledljivo i može da se uživa. Samo nije tip serije koji me je terao da hitno pogledam narednu epizodu i da ostanem do 6 ujutru budan, prikovan za ekran. Odgledao sam celu ceriju u roku od nedelju dana.

Još jednu stvar bih voleo da napomenem, a to je pouka koju bi, na kraju kada se sve završi i konačno sve karte stave na sto, svako definitivno trebalo da uvidi. Mislim da poruka jeste snažna, žao mi je što ne smem da vam otkrivam ništa više od ovoga, jer bi to narušilo vaš kasniji doživljaj. Kod krimi serija, generalno, kada se o njima nešto više napiše, mora i mnogo više da se vodi računa o spojlerima nego inače, jer jedna sitnica može da vam pokvari sve. Iz tog razloga ovaj osvrt je malo kraći nego obično.

Završio bih sa konstantacijom da su uspeli da me donekle emotivno vežu za određene likove u seriji. Ta veza narvno nije ništa specjalno, ali sam osetio u par navrata tugu, bol, bes i razne druge emocije, što je super stvar, jer to se i traži i zahteva od ovakvih serija. Ostaje mi još samo da je ocenim.

Ocene

Crime
Drama
Gluma
Muzika
Ambijent
Scenario

Zbir i utisak

Sasvim solidna serija koja bi trebalo da se nađe na vašem spisku za gledanje. Ali i ako je preskočite nećete previše propustiti.

3.6Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 0 / 5. Ukupno glasova: 0

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account