Castlevania (2017–2021)

Ako volite sve što ima veze sa vampirima onda je “Castlevania” sigurno za vas.

Ovaj Anime zaista ništa nije štedeo i veoma hrabro korača epizodom za epizodom u brutalnu predstavu legendarnih razmera. Borbe su odrađene vrhunski. Krv i iznutrice su na sve strane, sjajne tehnike borbe sa širokim spektrom raznih oružja i magija i unikatne sposobnosti određenih likova.

Radnja i likovi serije Castlevania

Priča serije “Castlevania” prati tri glavna lika koji su ujedno i pozitivci.

Trevor Belmont je lovac na čudovišta, poslednji potomak loze koja vekovima lovi čudovišta. On je izgubio svoj put i svrhu i prvo ga upoznajemo kao jednog simpatičnog pijanca koga bole uvce za ceo svet.

Kako se priča postepeno dalje razvija, on polako počinje da pronalazi sebe, uz veliku pomoć drugog bitnog lika po imenu Sypha Belnades. Ovaj ženski lik unosi veliku dozu optimizma i pozitive u celo okruženje. Nepredvidiva je, hrabra, pravedna i sa suludim samoubilačkim idejama. Takođe je i mag, tj. ima kontrolu nad magijom, pre svega elementima kao što su vatra i led.

Treći lik u ovoj simpatičnoj družini se zove Alucard, Drakulin sin i definitivno najmisteriozniji lik u celoj seriji. On je jednim delom vampir, ali i čovek jer mu je majka bila smrtnik, tako da mnoge slabosti koje vampiri imaju on nema, kao što je na primer sigurna smrt pri izloženosti sunčevim zracima. On pokušava da izbalansira svoju ljudsku i vampirsku prirodu i zato mu je pre svega potrebna socijalizacija koju pronalazi u društvu druga dva pomenuta lika.

Na njihovom zajedničkom putovanju, svo troje će vas mnogo puta nasmejati SVOJIM spontanim šalama i dijalozima.

Glavni negativac

Ko drugi nego lično Vlad Țepeș tj. Drakula. Mnogi od vas će možda pomisliti da je to sve već viđena i izlizana priča, ali samo čekajte. Drakula je u seriji “Castlevania” predstavljen kao vampir koji je gospodar nauke i svih tajni univerzuma. U njegovom zamku postoji cela kolekcija izuma koji su daleko izvan vremenskog okvira u kojem se radnja ove serije odvija. Recimo, ceo njegov zamak je jedna ogromna mašina koja može da se teleportuje kroz vreme i prostor.

Drakula nije počeo kao negativac, već je bio simpatičan neutralan lik. Jedan događaj, koji je na vama da otkrijete, naveo ga je da izgubi razum i postavi sebi misiju da istrebi ljudski rod. Uz pomoć svoja dva prijatelja, koji imaju moć da prizivaju razna bića direktno iz pakla, i skupine vampirskih generala i njihove vojske vampira će to i pokušati. Cilj naša tri glavna junaka je da zaustave taj plan tako što će uništiti Drakulu.

Završni utisak

Već sam vam naveo neke bitne i ekstra stvari u vezi ove anime, ali videćete i mnogo štošta još. Nemaju pardona kada je rečnik u pitanju, a videćete i veoma eksplicitne scene seksa. Postoji dosta sporijih epizoda koje služe za izgradnju priče svih bitnijih likova ali i veze izmedju njih koja je ključna. Kao rezultat toga dobijamo veoma lepo osmišljene i interesantne likove sa kojima se lako povezujemo na emotivnom nivou. Kada je vreme za akciju uglavnom celu epizodu uživamo u maestralnim scenama borbi. Priča i neki postupci su donekle nepredvidivi ali ne i suviše. Svideo mi se ceo ton i ambijent ove anime, sve deluje veoma posebno i originalno.

Akcija
Scenario
Fantazija
Misterija
Sve ostalo sto je bitno

Konačna ocena i utisak

Uživao sam u svakom minutu ove Anime. Preporučujem svima i što je najbolje od svega, zaista ne mogu da nadjem ništa što je negativno u vezi ovoga. Nemojte da mislite da je ovo savršenstvo, već samo veoma lepo osmišljena i izvedena priča.

4.4

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 4.5 / 5. Ukupno glasova: 1233

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account