Bull Durham (1988)

A major league love story in a minor league town

Sport me uopšte ne zanima, te nisam neki fan ni tog filmskog žanra. Pride, bejzbol je maltene isključivo američka igra, koju retko ko u Evropi prati. Ipak, uživao sam gledajući “Bull Durham”, jedan od retkih sportskih filmova koji je na mene ostavio snažan utisak.

Of course, a guy will listen to anything if he thinks it’s foreplay.

Annie Savoy

Bull Durham” prati mali niželigaški gubitnički bejzbol tim, koji pokušava da stane na noge, primivši u svoje redove novog mladog bacača (Tim Robins) koji obećava. Njegov zamah ostavlja bez daha, ali mu preciznost i zrelost nisu jače strane. Kako bi ga doveo u red, menadžer dovodi niželigaškog veterana (Kevin Kostner) da bude njegov hvatač i tutor. Ova dvojica su toliko različiti karakteri, da je naizgled nemoguće da ikada profunkcionišu kao tim, a stvari se dodatno komplikuju kada se u njihov odnos umeša lokalna bejzbol grupi devojka (Suzan Sarandon).

Bull Durham (1988)

“Bull Durham” je sportska drama i romantična drama, prožeta životnom filozofijom i zdravom dozom humora, i na svim ovim poljima odlično funkcioniše. Ako ste ljubitelj sporta, “Bull Durham” će vas lako zainteresovati za bejzbol, a romantičarima će ljubavna priča držati pažnju od početka do kraja.

Iako je Tim Robins glavni lik onog dela filma koji prati njegovu sportsku karijeru i pojavljuje se u najvećem delu scena, on je istovremeno i comic relief, dok je fokus ipak više na Kevinu i Suzan, čiju izvanrednu glumačku veštinu i iskustvo dodatno pojačava snažna međusobna hemija. Očekivano dobri performansi vodeće trojke podržani su odlično napisanim dijalozima, koji se protežu od duhovitih opaski do životnih mudrosti, izbalansiranim tako da ni na trenutak ne gube na snazi, niti zalaze u preterivanje.

Honey, would you rather I’d be making love to him using your name or making love to you using his name…

Annie Savoy

“Bull Durham” odiše atmosferom osamdesetih, moje omiljene dekade u filmu i muzici, što mu na mojoj skali donosi bar jednu dodatnu zvezdicu. Kamera i režija su izvanredne, a prati ih vrhunski soundtrack bez ijedne slabe tačke. John Fogerty, Dr. John, Joe Cocker, Edith Piaf, Bill Haley and the Comets, The Dominoes, Stevie Ray Vaughan, Tina Turner, samo su neka od imena koja čine ovaj film još boljim.

8/10

Kad smo kod američkog sporta, evo još jedne recenzije na tu temu. Ovoga puta je u pitanju američki fudbal u filmu “Friday Night Lights“.

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 3.9 / 5. Ukupno glasova: 165

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    1. Otkud znam, nemam Netflix, nit mi treba dokle god torenti rade normalno. Ako ujebu pirateriju, e onda možda uplatim Netflix. A sad da im dajem deset evra za ta dva-tri filma što stignem mesečno da pogledam…

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account