Arsenic and Old Lace (1943)

Arsenic and Old Lace (1943)

Look I probably should have told you this before but you see… well… insanity runs in my family… It practically gallops.

Ludilo galopira Kaprinom crnohumornom skrubol triler-komedijom “Arsenic and Old Lace” i jedva da zastaje da uhvati vazduh. Ne mogu da kažem da sam se valjao i vrištao od smeha. Nisam. Ali su zaplet, gegovi i dijalozi toliko dobro osmišljeni, napisani i sprovedeni u delo, da će vam se osmeh razvući na licu već na samom početku filma i zadržaće se sve do odjavne špice.

Arsenic and Old Lace (1943)

Keri Grant svojim over-the-top preglumljivanjem, nosi veći deo filma na svojim plećima. On igra novinara koji se proslavio anti-bračnim bestselerom, a zatim i sam stao na ludi kamen. Kao da mu ovo samo po sebi ne komplikuje život dovoljno, na dan venčanja i neposredno pred polazak na medeni mesec, on saznaje da su njegove tetke usedelice, koje su ga odgajile, potajno serijske ubice koje iz sažaljenja “skraćuju muke” usamljenoj starijoj gospodi. Ali tu komplikacijama ni izbliza nije kraj. U sahranjivanju žrtava pomaže im njegov dobroćudni, ali potpuno ludi brat, koji živi u uverenju da je Ruzvelt, a uskoro im se u porodičnoj kući, u kojoj se čitav film odvija, pridružuje i manijakalni treći brat koji je upravo pobegao sa doživotne.

Dok Grant pokušava da razreši situaciju, istovremeno je krijući od žene, koja se uporno vrzma okolo u iščekivanju polaska na put, kroz kuću defiluju i nove potencijalne žrtve, policajci koji kao da su ispali iz vica i upravnik sanatorijuma, stvarajući potpuni haos koji deluje sve bezizlaznije.

Film nije nominovan ni za jednog Oskara i smatram da ni u jednom aspektu, osim možda scenarija, to i ne zaslužuje. A opet, nemam šta ni da mu zamerim, jer je sve na visokom nivou i odlično izbalansirano. Ne bih ga svrstao među najbolje filmove svih vremena, ali ne fali mu mnogo. Kvalitetno, jako zabavno i može se gledati nebrojeno puta, a da ne gubi na efektnosti.

9/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 4 / 5. Ukupno glasova: 1

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account