Another Round (2020)

Another Round (2020)

U filmu Another Round, četiri prijatelja, po zanimanju profesori, pokušavaju da testiraju teoriju norveškog filozofa, koja kaže da su sva živa bića rođena sa 0.5 promila alkohola manje nego što bi trebalo. Iako sami nisu skloni alkoholu, odlučuju se za eksperiment tokom koga će konstantno održavati određeni nivo alkohola, jer, kako kažu, alkohol pripomaže društvenim sposobnostima, čini nas vedrijim i opuštenijim.

Prvih sat vremena Another Round nije nešto zanimljivo, te nisam imao apsolutno nikakvo mišljenje o filmu, ali, zbog zanimljive teme koju film obradjuje i glavnog glumca koji me ni u jednoj ulozi nije razočarao, odlučio sam gledati film do kraja.

Druga polovina itekako radi u korist ovog filma. Ne očekujte da vas drži zakovanim ispred ekrana tokom cijela 2 sata gledanja, nego strpljivo i pomno pratite svaki detalj i svaki razgovor u filmu, jer poslednjih 30 minuta su živi dokaz da se film treba pogledati u cijelosti kako bi se formiralo kompletno mišljenje.


Onima koji odustaju od filma nakon prvih 20-30 minuta, s izgovorom da je film bezveze, dosadan i nema nikakvu pouku, te daju konačan sud nakon mizernih pola sata, garantujem da više neće pristupati gledanju filmova s istom filozofijom kada i ako pogledaju ovaj film. U cijelosti!

Filmu Another Round (2020) definitvno fali muzike u određenim trenucima. Najviše u prvoj polovini. Ne obrađuje teme koje bi svaki ljubitelj filma volio istražiti, ali vjerujem da je ovaj film itekako dobro osmišljen i da ima jednu lijepu i snažnu poruku.

Na jednom od sajtova naišao sam na opis ovog filma koji kaže: “Ako Churchill dobija 2. svjetski rat, a i sam donosi odluke pod uticajem alkohola, šta tek da se kaže za odluke koje pod uticajem alkohola donose jedan profesor ili njegovi učenici?” Ovaj opis pogađa u srž same priče. Nekada bježimo od realnosti i prihvatamo se prve stvari za koju mislimo da će da odagna bol i da nas bar na trenutak razvedri. Davanje sebi malo više oduška može biti dvosjekli mač. Ovo ne mora da se odnosi samo na piće, nego na bilo šta u našem životu.

Kladim se da svako od vas zna barem jednu osobu koja je teški alkoholičar i obično ljudi o njemu govore: “Šta li se njemu desilo” i “Taj pije čitavog života, tukao je ženu, nema niti dana staža u svom životu. Samo sjedi ispred prodavnice i loče.” Naravno da prekomjerna količina alkohola, pogotovo na duže staze, ne može da donese ništa dobro u životu. Štaviše, donosi samo stagnaciju ako ne i nazadovanje, ali popiti čašicu-dvije neće naškoditi, čak je i zdravo. Poznata rečenica? Da, uvjeren sam da ste čuli tu rečenicu više puta, pogotovo od starijeg i iskusnijeg naroda. Možda su i u pravu.

Another Round (2020)

Nakon što “otkriju” čari alkohola, njihov život procvjeta. Privatni život ide nabolje, sa učenicima imaju sve bolji odnos i zabavljaju se kao nikad u životu. Treba se opustiti, zabaviti, činiti ono što ti srce poželi, sve dok je to u normalnoj količini, nije stalno, dok vas to ne konzumira. Balans između pića, zabave, privatnog života i obaveza mora postojati.

Kao što već rekoh, druga polovina filma doživljava veliki ”bum” što se tiče same dinamike, odlične glume (Mikkelsen je kao i uvijek pokidao) i prekrasne muzike. Poslednja scena je nešto najljepše i najveselije što sam vidio u dugo vremena. A takvo nešto nam treba u ovim sivim, tmurnim vremenima.

Preporučujem da uz ovaj film grickate kikiriki ili jedete neku kašu. Ako ikako mozete da se suzdrzite.

Od istog autora:

Day Break (2006-2007)

Moja Ocjena

GLUMA
DRAMA
MUZIKA

Summary

Kao što već rekoh, druga polovina filma doživljava veliki ”bum” što se tiče same dinamike, odlične glume i prekrasne muzike.

4.2

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 4.4 / 5. Ukupno glasova: 897

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account