A Fish Called Wanda (1988)

A Fish Called Wanda (1988)

Avoid the green ones. They’re not ripe yet.

Otto

Tom Džordžson je gospodin lopov koji planira pljačku dijamanata, tako veliku da ga doživotno obezbedi. Njegov tim čine lojalni, ali smotani i mucajući ljubitelj životinja, koga igra Majkl Palin, Džejmi Li Kertis, kao njegova femme fatale devojka, i Kevin Klajn u ulozi njenog ljubavnika kojeg predstavlja kao brata.

Kada uspešno ukradu dijamante, svi, osim naizgled bezazlenog mucavca, počinju da spletkare jedni drugima iza leđa, kako ne bi morali da dele plen. A kada im šef dopadne zatvora, u igru ulazi i njegov advokat Džon Kliz, koji je ujedno i scenarista i ko-režiser “A Fish Called Wanda”.

A Fish Called Wanda

Stvari počinju da kreću naopako i da se zapetljavaju, dovodeći do niza urnebesnih situacija u tipično Pajtonovskom maniru. Skeč za skečom, preokret za preokretom, “A Fish Called Wanda” držaće vam nepodeljenu pažnju od početka do kraja, dok vam se na licu smenjuju osmesi, neverica i salve smeha.

Priča je dobro osmišljena i ne gubi na tempu, duhoviti dijalozi smenjuju se sa slapstick komedijom, a glavni adut filma je vrhunska karakterizacija likova, čak i sporednih. Svi su potpuno različiti i jako uverljivi, uprkos tome što su nemilosrdno iskarikirani. Lično, prva asocijacija na Džejmi Li Kertis mi nije “Noć veštica”, vec upravo “A Fish Called Wanda”.

Ako volite britanski humor i Pajtonovce, ovo je obavezna lektira.

8/10

Koliko biste vi dali zvezdica ovom filmu/seriji?

Kliknite na zvezdicu od 1 do 5 i glasajte!

Prosečan rejting... 0 / 5. Ukupno glasova: 0

Nema glasova još uvek! budi prvi i oceni.

Ostavite komentar preko Facebook-a

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O autoru teksta

Najnovije recenzije / novosti

Filmovi
Igor Gligorijević

Metal Lords (2022)

Metal Lords (2022) I am talking to a girl. I’m not even afraid of her. Beer is amazing. Standardna tinejdžerska drama/komedija, ‘feel good’ filmić, o

Pročitaj više »
Glumci
Igor Gligorijević

Chloë Grace Moretz (1997-)

Chloë Grace Moretz Chloë Grace Moretz, američka glumica nemačkog porekla, privukla mi je pažnju još kao mala devojčica u “The Amityville Horror” iz 2005. godine.

Pročitaj više »

Pratite nas na društvenim mrežama

Trenutno popularno

Elvis
Stranger Things 4
The Witcher: Season 2

Upadajte na naš NEWSLETTER

pozdrav

Napravite profil i prodružite nam se na MOVIE TALKS privatnoj društvenoj mreži namenjenoj za filmofile!

movie-talks-community-logo

Login to your account